In Memoriam Jan Haye Litjens

Nieuws afbeelding Op zaterdag 13 juli is onze oud-voorzitter Jan Haye Litjens op 80-jarige leeftijd overleden. 

Jan Haye was voorzitter van 1982 tot 1988 en was daarmee de opvolger van Jaap Hoyng, de grondlegger van de MHC Uden, die na 25 jaar de voorzittershamer overdroeg.


De vader van Jan Haye was werkzaam bij de Post en heeft zijn familie in die functie meegenomen door het hele land én zo ook in Uden. Ook daar maakte hij en zijn broer Paul (oud-international) kennis met de hockeysport bij onze vereniging.


Jan Haye vestigde zich, na zijn studie medicijnen en zijn eerste praktijk in het oosten van het land, als tweede huisarts in Uden, waar ook zijn toenmalige vrouw Ria Vermeulen vandaan kwam.


Het gezin werd met drie kinderen uitgebreid: Pieter, Janneke en Haye. De eerste twee gingen fanatiek hockeyen, immers vader en moeder hockeyden ook.


Het voorzitterschap werd gekenmerkt door vernieuwing. Zo werd in 1984 het eerste kunstgrasveld gerealiseerd, waardoor de MHC Uden één van de eerste in de regio was met deze ondergrond.


In 1988 als Heren 1 promoveert naar de overgangsklasse, geeft Jan Haye het stokje door aan Boudewijn Bollen. Wel neemt hij plaats in een commissie die onderzoekt of er basis is voor een tweede kunstgrasveld.


Jan Haye was in alles een hockeydier en ondersteunde de hockeyclub waar hij kon. Ook nadat hij zelf gestopt was met hockeyen bleef hij geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de club.


We zijn als vereniging Jan Haye veel dank verschuldigd voor alles wat hij gedaan heeft en vooral voor de manier waarop.


We wensen zijn huidige vrouw Tonny, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden alle sterkte toe.


Lieve Jan Haye ontzettend bedankt en rust zacht.


Namens Hockey Club Uden,


Richard Bosveld


 
Geplaatst op 17-7-2019 | Algemeen