Vacature trainer/coach Heren 1 2021/2022

Nieuws afbeelding

De vereniging

Hockey Club Uden (HCU) is een familieclub met lef. Dat zie je aan de jeugdopleiding HCU Academy, de sponsorsociëteit en het moderne sportcomplex (3 watervelden en 1 semi-waterveld): de ambitie spat ervan af. Gezelligheid en prestatie gaan bij onze club hand in hand. HCU staat voor een warme sfeer, waar iedereen zich thuis voelt en op zijn of haar manier deel uitmaakt van de organisatie. Sportiviteit en respect behoren tot HCU’s kernwaarden.

Het is onze ambitie om als club een stabiele 1e klasse te worden. De club is momenteel bezig om te professionaliseren door haar trainersapparaat op een hoger niveau te brengen waardoor de kwaliteit van de trainers/trainingen verbetert en de doorstroom vanaf de jongste jeugd richting de senioren kwalitatief omhoog gaat.

De functie

HCU is op zoek naar een ambitieuze hoofdtrainer en -coach (T/C) voor het eerste herenteam met als doelstelling van de nieuwe T/C is om promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen. HCU Heren 1 speelt dit seizoen in de 2e klasse.

Het betreft een hechte en talentvolle groep spelers van gemiddeld 20 jaar oud. HCU Heren 1 komt sinds seizoen 2015/2016 uit in de tweede klasse. Op dit moment strijden ze voor klasse-behoud. De huidige trainer/coach heeft de afgelopen jaren intensief en succesvol met de heren samengewerkt, maar nu draagt hij het stokje over. Het Heren 1 team zoekt een coach die hen kan inspireren, uitdagen, bijleren en de ambitie wil gaan waarmaken.

Je maakt deel uit van het technisch kader van de club voor de Herenlijn. Het technisch kader bepaalt de technische/tactische koers van de club. Dit betekent ook dat we een actieve bijdrage van je verwachten met betrekking tot het ondersteunen van trainers en coaches van de breedtesportteams (zijnde niet 1e lijns- dan wel selectieteams) op hockey technisch, en -tactisch gebied, en de wijze van coaching in de meest ruime zin van het woord.


Wie wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een ervaren trainer/coach voor het team Heren 1 voor het seizoen 2021-2022,  maar met de intentie om dit door te trekken voor een meerjaren plan. Als trainer/coach ben je communicatief vaardig richting zowel een individuele speler als in een groep. Je bent effectief in het overdragen van hockeytechnieken en –tactieken en je bent consequent in je manier van coachen, acties en communicatie. Je weet te inspireren, uit te dagen en persoonlijke- en teamambities waar te maken.

Een van de belangrijkste eigenschappen waar wij op zoek naar zijn is het kunnen en willen bouwen. Bouwen aan een team en zijn doelstellingen, bruggenbouwer tussen de aanstormende jeugd en de spelers met meerdere jaren ervaring. Bij voorkeur is de kandidaat beschikbaar voor een combinatie Heren 1 met trainersuren in de Jongens A lijn. Wij zijn ook op zoek een kandidaat die betrokken wil zijn bij de vereniging door een actieve bijdrage te leveren en zich in wil zetten voor de jeugd en het technisch aspect. Een sterke leider die het team en club verder kan ontwikkelen en kan inspireren naar sportieve prestaties.

De kandidaat die wij voor deze functie zoeken voldoet aan het volgende profiel:

·      Gediplomeerd trainer/coach met aantoonbare ervaring bij andere verenigingen

·      Ervaring als trainer/coach van een Dames 1 of Heren 1, minimaal 2e klasse

·      Een afgeronde opleiding bij de KNHB is een pré, zoals HT3 of HT4

·      Ervaring met gebruik video analyse systeem is een pré

·      Bereidheid om zich voor langer dan één jaar aan HCU te committeren

·      Je kunt een juiste balans aanbrengen in het boven en in de groep staan

·      Sterke collectieve communicatie en individuele communicatie richting individu, team en technisch kader

·      Je bent in houding en gedrag een voorbeeld t.a.v. respect en sportiviteit

·      Je straalt rust uit en tegelijkertijd enthousiasme, flexibiliteit en ambitie


Wat wij je bieden

Een afwisselende baan bij een ambitieuze vereniging, die de afgelopen jaren flink in beweging is geweest en zich verder wil professionaliseren. bieden jou de kans om daar een belangrijk deel van uit te maken.

HCU biedt een passend salaris en stelt modern en professioneel trainersmateriaal ter beschikking.

Interesse?

Wij zijn vooral heel erg benieuwd naar jou!

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met motivatie en CV naar Mathieu Woltring (bestuurslid Technische Hockeyzaken). Het e-mail adres is [email protected] Voor inhoudelijke vragen kun je je ook richten tot dit mailadres. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

 


 
Geplaatst op 24-11-2020 | Algemeen